Waarom
Zuiderzeevarken?

100% westfriesland

Het vlees van Zuiderzeevarken wordt op een veilige en milieuvriendelijke wijze geproduceerd en op ambachtelijke wijze verwerkt door een lokale slager. Door samenwerking met een buurman zeugenhouder werken wij in een lokale kringloop en is ons product volledig traceerbaar. 

Liefde voor
het dier

Onze varkens genieten van een goed leven: veel ruimte en licht, met liefde verzorgd, naar hartenlust wroeten en heerlijk luieren op een zachte bedding van stro en zaagsel.

Natuurlijk en GMO-vrij

Ons vlees is puur 100% onbewerkt GMO-vrij varkensvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen.

Past in één vriesvak

Het pakket past in één vriesvak van een normale vriezer. Even ontdooien, en daarna direct op het bord. Smullen maar!

Over de boer, boerin en de boerderij

Erik en Marleen de Rond-Schouten runnen sinds 2014 boerderij De Suydersee. Elke dag zorgen zij met liefde voor de varkens die rondlopen in het pittoreske Wijdenes, regio Westfriesland (N-H). Erik en Marleen zijn beiden opgeleid in Wageningen. Erik is full-time boer en Marleen werkt bij een veevoeronderneming. Ze hebben twee jonge zonen. Ondernemerschap en de liefde voor dieren is er bij beiden met de paplepel ingegoten. Door te bouwen aan hun bedrijf Zuiderzeevarken geven Erik en Marleen gehoor aan een lang gekoesterde wens: de productie van hun eigen onderscheidende varkensvlees, dat zowel regionaal als kwalitatief onderscheidend is. Belangrijkste drijfveer voor hen is dan ook om eer van het werk en de inzet te krijgen door iets te produceren waar zij volmondig trots op kunnen zijn. Transparantie wordt vergroot doordat iedereen welkom is in de ontvangstruimte die consumenten jaarrond kunnen bezoeken. Daar kunnen zij zien en beleven waar hun vlees vandaan komt. Ook dient de ontvangstruimte als afhaalpunt, om een heerlijk vleespakket mee naar huis te nemen.
Zuiderzeevarken is lid van stichting ‘De Wroetstal’ die zorgt voor de afzet van het vlees richting slagers. 

Voor meer informatie zie:  www.wroetvarken.nl

Trotse eigenaren Erik & Marleen